Vind de beste reiniging specialist

Vind de beste reiniging specialist

Gratis en vrijblijvend

Dakreiniging nodig voor jouw huis?

Is jouw dak toe aan een dakreiniging? We zetten alles even voor je op een rijtje.

Alles over dakreiniging

Een verzorgd dak draagt niet alleen bij aan het mooie uitzicht van je woning, maar ook tot de staat van de constructie. Is jouw dak toe aan een dakreiniging? Dan is het belangrijk dat je de verschillende aanbieders van dakreiniging goed met elkaar vergelijkt. Wat is de werkwijze van een dakreiniging en welke kosten nemen deze met zich mee? Hoe vind jij de ideale dakreiniging voor jouw dak? En waar moet je op letten tijdens het vergelijken? Wij leggen het je graag uit.

Spring snel naar:

Werkwijze van dakreiniging

Er zijn eigenlijk drie verschillende werkzaamheden mogelijk tijdens een dakreiniging: ontmossen, algemene reiniging en reiniging van de dakgoot.

Is jouw dak aangetast door mos?

Dan is het verstandig om hier iets aan te doen. Naast dat je woning weer een mooie uitstraling krijgt van je dakreiniging voorkom je ook scheuren, barsten en lekkages. Wanneer je jouw dak ontmost heeft het ook een langere levensduur en zorgt ervoor dat de dakisolatie niet wordt aangetast. Dat zou tot energieverlies leiden. De dakreiniging kan hier op twee manieren gedaan worden. De eerste manier is met een hoge druk spuit. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van reinigingsmiddel. De tweede optie is dakreiniging met een reinigingsproduct. Maar wat is nou de beste optie? Dat is moeilijk te zeggen. Het is namelijk compleet afhankelijk van de staat van jouw dak en de dakbedekking. Een vakspecialist kan jouw hierin het beste advies geven.

De tweede manier van dakreiniging is de algemene reiniging.

Het is namelijk verstandig om eens in de zoveel tijd een algemene dakreiniging te doen. Jouw dakpannen en dakplaten kunnen met een hoge drukspuit worden gereinigd. Dit gebeurt gewoon met heet water. Mocht jouw dak nou zwaar vervuild zijn, dan kan er een extra reinigingsproduct worden toegevoegd. Bij de algemene dakreiniging wordt rekening gehouden met het materiaal van het dak. Bij een leien dak wordt het dak gereinigd onder een lage druk en bij een rieten dak komt helemaal geen water kijken.

De derde en laatste optie van dakreiniging is het reinigen van de dakgoot.

Je dakgoot kan in de loop der tijd verstopt raken. Bijvoorbeeld door bladeren, mos en ander vuil. Dit moet je goed in de gaten houden. Zodra de verstopte dakgoot te zwaar wordt kan het doorzakken en zo de voegen van de buitenmuur lostrekken. Je kunt dit in principe al voorkomen als je regelmatig zelf het vuil uit je dakgoot verwijdert. Mocht je dakgoot toch verstopt zijn? Dan is het belangrijk om deze manier van dakreiniging te doen.

Dakcoating

Verder is het verstandig om het dak te coaten. Dit doe je eigenlijk na de dakreiniging. Dit is het aanbrengen van een beschermlaagje op het gereinigde dak. Op deze manier gaat jouw dak weer jarenlang mee. Het positieve hieraan is dat je ook een kleur kan kiezen voor je dakcoating. Zo kun je jouw huis weer een compleet andere look geven. Wil je nou geen ander kleurtje? Laat het dak dan gewoon coaten in de huidige kleur van jouw dak. De coating wordt met een lage druk op je dak gespoten.

Kosten voor dakreiniging

De kosten van jouw dakreiniging zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het ontmossen van jouw dak kost tussen de €5 en €20 per vierkante meter. Wil je nu ook een coating op je dak laten spuiten? Dan kost de gehele dakreiniging inclusief coating je tussen de €25 en €40. Dat is een stukje duurder, maar op langere termijn bespaar je weer geld. Dit komt omdat je dak voor de komende jaren weer beschermd is. Je hoeft dus minder snel een nieuwe dakreiniging te laten doen.

Geld besparen op dakreiniging

Een dakreiniging is vaak een flinke investering. Het moet gebeuren, maar niemand wil er te veel voor betalen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je. Zo kun jij geld besparen op jouw dakreiniging.

 

  • Wanneer je een dakreiniging laat doen is het verstandig om ook meteen je dakgoot te laten vervangen. Het is namelijk goedkoper om deze te laten vervangen tijdens de dakreiniging dan dat de werknemers hiervoor nog eens terug moeten komen.

 

  • Ook is het verstandig om offertes aan te vragen van verschillende dakreiniging specialisten. Hierdoor kun je goed vergelijken bij welke specialist je het goedkoopste uit bent.

 

  • Let er tijdens het vergelijken van verschillende reiniging specialisten goed op wat precies de werkzaamheden zijn die zij uitvoeren. Vraag ook altijd naar de eventuele garanties die het bedrijf te bieden heeft.

 

  • Kies een vakspecialist uit de omgeving. Wanneer jij een dakreiniging laat doen door een bedrijf aan de andere kant van Nederland, dan kun je een hoop kosten verwachten voor de reiskosten die zij maken.

 

  • Het is verstandig om na je dakreiniging te kiezen voor een dakcoating. Dit is een iets grotere investering, maar je bespaart er geld mee op lange termijn. Door de dakcoating is jouw dak jaren lang beschermd en gaat het dus langer mee. Je hoeft dan minder snel een nieuwe dakreiniging te laten plaatsvinden.

Dakreiniging vergelijken bij Vergelijk Reiniging

Veel consumenten vinden het vaak lastig om de juiste dakreiniging voor hun woning te vinden, waarvoor ze ook niet te veel betalen. Wij van Vergelijk Reiniging begrijpen dat, daarom willen wij jou helpen. Stuur ons al jouw wensen op en laat ons weten welk type dak je hebt. Vervolgens ontvang je van ons gratis offertes van verschillende dakreiniging specialisten. Uiteraard kies jij zelf voor de vakspecialist die het beste bij jouw wensen en de woning past. Zo bespaar je tot wel 40% op jouw dakreiniging.

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.